Incendiu într-o gospodărie din Neamț din cauza petardelor (FOTO)

Un incendiu a avut loc în localitatea Stânca din comuna Pipirig, unde flăcările au distrus mai multe anexe gospodărești și o parte din acoperișul unei locuințe.

La ora 12:30, echipajele de pompieri au fost alertate de un incendiu într-o gospodărie din localitatea Stânca, comuna Pipirig. Forțele de intervenție de la SVSU Pipirig și Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț s-au deplasat rapid la fața locului.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta intens la trei anexe gospodărești și la acoperișul unei case. Anexele afectate includeau un depozit de plante furajere și două adăposturi pentru animale.

Depozitul de furajere, construit din lemn și acoperit cu tablă, pe o suprafață de 24 mp, în care se aflau aproximativ 2 tone de plante furajere, a fost complet distrus.

De asemenea, un adăpost pentru animale cu o suprafață de 10 mp și acoperișul unui alt adăpost, pe o suprafață de aproximativ 30 mp, au fost grav avariate. Acoperișul locuinței, cu o suprafață de aproximativ 40 mp, a fost de asemenea afectat.

Incidentul a dus și la deteriorarea a două atelaje hipo și a aproximativ 30 de metri liniari de gard din lemn. Pompierii au acționat cu promptitudine pentru localizarea și lichidarea incendiului, evitând astfel o tragedie și mai mare.

Anchetatorii au stabilit că utilizarea materialelor explozive, precum petarde, a fost cauza probabilă a producerii incendiului.

PUBLICITATE