Încă un copil din Neamț a murit din cauza rujeolei. Numărul deceselor a ajuns la 37

Încă un copil din județul Neamț a murit din cauza rujeolei, numărul total al deceselor, la nivel național, a ajuns la 37. Unsprezece cazuri noi de rujeolă s-au înregistrat în ultima săptămână, în Neamț, Bucureşti Călărași, Prahova şi Dâmbovița. Numărul total de cazuri înregistrate până vineri a ajuns la aproape 10.300.

Numarul total de cazuri confirmate cu rujeola in Romania raportate pana la data de 29.12.2017 este 10 279, din care 37 de decese. Cel de- al 37-lea deces datorat rujeolei, confirmat prin izolare virala, a fost raportat la un copil cu anemie in varsta de 6 luni, neeligibil la vaccinare, din jud. Neamt.
In saptamana 25 – 29.12.2017 au fost raportate inca 11 cazuri nou confirmate in 4 judete si in municipiul Bucuresti – potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile

Reamintim că și în luna septembrie 2017 un băieţel de cinci luni din judeţul Neamţ a decedat tot din cauza rujeolei (vezi articolul – AICI)

Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații. Din 4 persoane care fac rujeolă 1 are nevoie de spitalizare. Pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar), boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli. În România 9 din 10 parinți își vaccinează copiii.

PUBLICITATE