Încă 5 lebede moarte scoase din lacul Bâtca Doamnei

Alte 5 lebede moarte au fost scoase astăzi, 17 noiembrie, de echipajele ISU Neamț din lacul Bâtca Doamnei din Piatra-Neamț.

„Ca urmare a unui apel la 112 de la ora 08:24, un echipaj de pompieri cu o autospecială complexă pentru intervenție și o barcă din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț a intervenit pentru scoaterea a cinci lebede moarte din lacul Bâtca Doamnei, pe care ulterior le-au predat reprezentantului DSVSA Neamț.” – ne-au declarat reprezentanții ISU Neamț

Zeci de lebede au fost scoase moarte din lacul Bâtca Doamnei în ultima perioadă.

Reamintim că virusul H5N1 al gripei aviare a fost confirmat la două lebede decedate pe lacul Bâtca Doamnei din Piatra-Neamț, iar autoritățile au impus pe 1 noiembrie, măsuri stricte, inclusiv interdicții de circulație și organizare de evenimente, pentru prevenirea răspândirii virusului și protejarea populației și a animalelor. (vezi articolul AICI)

Totodată, în urma focarului de gripă aviară, Poliția Locală a implementat un nou plan de acțiune pentru a limita extinderea bolii atât la populația lebede de pe lacul Bâtca Doamnei, cât și la păsările domestice din gospodăriile din apropiere. (vezi articol AICI)

PUBLICITATE