George Lazăr, apel la compasiune și ajutor în prag de Crăciun

Președintele PNL Neamț, George Lazăr, a transmis în prag de sărbători un mesaj profund și emoționant despre realitățile dificile cu care se confruntă mulți locuitori din județ, subliniind nevoia de compasiune și ajutor reciproc în societate.

Mesajul său a evidențiat dificultățile profunde cu care se confruntă mulți cetățeni, în special copii și familii, care se luptă cu lipsurile elementare și cu incertitudinile zilei de mâine.

Lazăr a descris întâlnirile cu părinți deznădăjduiți și copii a căror speranță abia mai licărește, reamintindu-ne că această față a României, deși mai puțin văzută, există și necesită atenția și ajutorul nostru. A subliniat că problemele pe care mulți le consideră importante palează în comparație cu suferința acestor oameni.

„Despre ziua de astăzi, vorbele sunt de prisos. Pot spune doar, că am văzut foarte mulți oameni necăjiți, copii in ochii cărora abia mai licărește sperantă, părinți care iși doresc multe pentru pruncii lor, dar care deznădăjduiți , coplesiți de greutăți , le dau lacrimile atunci când îi intrebi de ziua de mâine, de viitor, de planuri.

E fața mai puțin văzută a României, a românilor a noastră a celor din Neamț, dar ea există si cu toții suntem datori să ajutăm, să schimbăm ceva in bine în societate, ca acesti copii, familiile lor sa poată trăi decent, fără lipsuri elementare, cu bucuria zilei de azi si cu speranta zilei de mâine.

Când vezi necazurile acestor oameni si nu sunt puțini, când vezi neputinta lor, durerea părintilor că nu au ce să le ofere copiilor in prag de sărbători copiilor, când vezi ca pentru cei mici Mos Crăciun nu există, imi dau seama că orice probleme credem noi că avem, de fapt nu sunt probleme in comparatie cu ce trăiesc oamenii aștia.Efectiv ți se rupe sufletul de durere.” – a spus George Lazăr

În mesajul său, Lazăr a invocat cuvintele Părintelui Zenovie de la Mănăstirea Nechit, care subliniază importanța de a fi buni și a face bine celor din jur. A îndemnat pe toți să împărtășească din ceea ce au cu cei mai puțin norocoși și să fie mai buni și mai generoși.

Acest apel la compasiune și generozitate vine în contextul sărbătorilor de iarnă, o perioadă tradițională de dăruire și reflecție.

Gândesc , că menirea noastră , aici pe pământ ,așa cum bine imi spunea Părintele Zenovie de la mănăstirea Nechit, este să fim buni si să facem bine semenilor noștri si dacă

Dumnezeu ne-a dat unora mai mult , sa incercăm să împărțim si cu cei mai nevoiași , cu cei cărora soarta nu le-a surâs, cel puțin până în acest moment.
Cu credintă in suflet, vâ îndemn pe toți să fim mai buni si să facem, ori de câte ori putem bine.

Dumnezeu să ne ierte pe toți, pentru că de foarte multe ori uităm de semenii nostri, nu îi ajutăm si credem că doar problemele noastre de zi cu zi sunt cele mai importante, ne răfuim unii cu alții, suntem poate invidiosi, nu ne mai ajunge cât agonisim, dar toate astea sunt păcatele noastre, a unei societăți care uită de realitatea crudă in care trăiesc frații si surorile noastre.

Doamne ajută si sărbători binecuvântate tuturor.” – a mai transmis George Lazăr

PUBLICITATE