Focar COVID la o creșă din Piatra-Neamț

Județul Neamț a înregistrat, în ultimele 24 de ore, 16 cazuri confirmate pozitiv cu noul coronavirus.

Din cele 16 cazuri, 6 au fost depistate la Creșa Nr. 5 din municipiul Piatra-Neamț și 3 cazuri la o firmă de pijamale din zona Târgu-Neamț.

Creșa din Piatra-Neamț asigură îngrijirea a 15 copii până la vârsta de 3 ani, pentru un număr de 12 ore pe zi (orele 06-18), iar îngrijirea copiilor este asigurată de un număr de 9 angajate.

Potrivit autorităților, ar fi vorba despre 2 asistente medicale și 4 îngrijitoare. Din cele 6 cazuri, 2 sunt cu forma medie de boală, 3 cazuri cu forma ușoară și 1 caz asimptomatic.

Cele 6 cazuri au fost depistate după ce, pe 14 iulie, unul dintre angajații creșei s-a prezentat la consultație la medicul de familie cu simptomatologie respiratorie-specifica Covid-19.

DSP Neamț a început  ancheta epidemiologica și a depistat cinci angajate simptomatice.

În aceeași zi s-a decis recoltarea probelor pentru ARN viral SARS Cov-2 la tot personalul implicat în îngrijirea copiilor din unitate. Cei 6 angajați depistați pozitiv au fost internați.

La antepreșcolari s-au recoltat 15 probe care sunt în lucru.

Începând cu data de 15.07.2020 s-a închis activitatea unității, iar copii au primit recomandarea de izolare la domiciliu pana la venirea rezultatelor. DSP Neamț a recomandat dezinfecția generală prin nebulizare.

PUBLICITATE