Festivalul Internațional de Folclor „Ceahlăul” continuă la Piatra-Neamț

Festivalul Internațional de Folclor „Ceahlăul” a continuat sâmbătă seara, 3 august, cu un spectacol de zile mari la Piatra-Neamț, confirmând încă o dată statutul său de eveniment cultural de referință.

Între 1 și 4 august, Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț organizează cea de-a XXV-a ediție a acestui festival, care aduce în județul nostru magia cântecului, dansului și portului tradițional din țară și de peste hotare.

Seară magică la Piatra-Neamț

Sâmbătă seara, platoul Curții Domnești din Piatra-Neamț a fost animat de energia și pasiunea artiștilor din țară și din străinătate.

Începând cu ora 19:00, publicul a fost încântat de muzica Orchestrei „Rapsozii Moldovei” din Chișinău.

Această formație, cunoscută pentru interpretările sale autentice și pline de viață, a reușit să aducă pe scenă spiritul moldovenesc într-un mod inegalabil.

Artiști internaționali și tradiții locale

Instituția organizatoare a invitat anul acesta grupuri folclorice de tradiție din Franța, Polonia și Serbia: Grupul folcloric „Trou Normand”, Ansamblul de cântece și dans Bychlewianka și Ansamblul folcloric „Šumadija”.

Lor li s-au alăturat grupuri de dansatori ale minorităților din România, reprezentate la Festival fiind comunitățile tătară, greacă și macedoneană, prin Ansamblul „Tekir” al Casei de Cultură „Constantin Tănase” din Techirghiol (Constanța), Ansamblul de dansuri „Comorile Neamțului” și Ansamblul folcloric „Brâul roșu”, ambele din Piatra-Neamț. Gazdele artiștilor invitați au fost membrii Ansamblului folcloric „Floricică de la munte” al Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț.

Un final spectaculos

Festivalul se va încheia astăzi, 4 august, cu un spectacol de excepție oferit de Damian Drăghici, unul dintre cei mai apreciați muzicieni din România, cunoscut pentru inovațiile sale în muzica tradițională și pentru interpretările sale captivante.

Pe lângă acest moment special, publicul va putea urmări și programe de dansuri grecești și machedonești, aduse în atenția spectatorilor de Ansamblurile „Comorile Neamțului” și „Brâul roșu”.

Promovarea diversității culturale

Festivalul Internațional de Folclor „Ceahlăul” rămâne un eveniment de referință pentru promovarea culturii și tradițiilor folclorice.

Sub motto-ul „Unicitate în diversitate”, festivalul subliniază importanța păstrării și promovării tradițiilor culturale într-o lume în continuă schimbare.

Aducând împreună artiști din diverse colțuri ale lumii și din România, festivalul reușește să creeze o punte între trecut și prezent, între tradiție și inovație, oferind publicului o experiență culturală de neuitat.

PUBLICITATE