Festivalul Internațional de Folclor „Ceahlăul” 2024 – o ediție de excepție (VIDEO)

Cea de-a XXV-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Ceahlăul” s-a încheiat duminică, 4 august, într-o atmosferă de sărbătoare, cu un spectacol de excepție susținut de Damian Drăghici.

Evenimentul, organizat de Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț, a reunit timp de patru zile, între 1 și 4 august, pe scenele din Pângărați, Târgu-Neamț și Piatra-Neamț, ansambluri folclorice din România și din străinătate.

Publicul a avut parte de o adevărată călătorie în lumea folclorului, admirând costumele tradiționale, dansurile și cântecele specifice diferitelor culturi. Pe lângă ansamblurile din Franța, Polonia și Serbia, la festival au participat și grupuri de dansatori ale minorităților din România, precum cea tătară, greacă și macedoneană.

În municipiul reședință de județ, pe platoul Curții Domnești, au avut loc ultimele două seri folclorice ale ediției a XXV-a a Festivalului Internațional de Folclor „Ceahlăul”.

Punctul culminant al festivalului a fost concertul susținut duminică seară de Damian Drăghici, care a încântat publicul cu interpretările sale originale și pline de pasiune.

De asemenea, la spectacolul de duminică seara, publicul nemețean a putut urmări și două programe în care au fost prezentate dansuri grecești și machedonești, aduse în atenția spectatorilor de Ansamblurile „Comorile Neamțului” și „Brâul roșu”.

„La revedere Festival „Ceahlăul” 2024, ediția 25. Sper că a fost pe placul dumneavoastră și vă așteptăm la anul cu ceva și mai frumos și mai spectaculos. Nu uitați că vom avea Vacanțe Muzicale 50 de ani, Festival Internațional de Folclor și alte multe surprize.

Vreau să mulțumesc din nou Consiliului Județean Neamț pentru finanțare, pentru sprijin, primăriilor partenere: Primăria și Consiliul Local Pângărați, Primăria și Consiliul Local Târgu-Neamț, Primăria și Consiliul Local Piatra-Neamț.

Noapte bună, dragi spectatori, dragii noștri, vă iubim și să ne reîntâlnim! – a fost cuvântul de final al managerului Centrului „Carmen Saeculare”, Carmen Elena Nastasă

PUBLICITATE