Fenomen meteo spectaculos: norii mammatus apar pe cerul din Neamț (IMAGINI)

Norii mammatus, un fenomen meteo rar, au apărut pe cerul județului Neamț, captivând atenția locuitorilor din comunele afectate de avertizările meteo de furtună. Fotografiile și videoclipurile cu acești nori spectaculoși au fost rapid distribuite pe rețelele de socializare.

În plină serie de avertizări meteo care au afectat mai multe localități, cerul s-a umplut de nori mammatus, cunoscuți și sub denumirea de mammatocumulus, având sensul de „nor mamar” sau „nor-sân”.

Acești nori ciudați, formați la apus de soare, au oferit un spectacol vizual impresionant, surprins de mulți dintre cei care au avut norocul să îi vadă.

Locuitorii din zona municipiului Roman și comunele din jur au fost fascinați de acest peisaj neobișnuit.

Oamenii au fotografiat și filmat norii spectaculoși și au postat imaginile pe rețelele de socializare.

Reamintim că mai multe localități din județul Neamț au fost sub avertizări de cod galben și portocaliu de furtuni în această seară. (vezi articol AICI)

Cerul a oferit acest fenomen rar și spectaculos, care a transformat un eveniment meteorologic obișnuit într-un spectacol de neuitat.

Norii mammatus sunt cunoscuți pentru forma lor neobișnuită, care seamănă cu niște pungi agățate de baza altor nori. De obicei, aceștia apar după furtuni și sunt un semn de instabilitate atmosferică, dar în același timp oferă un peisaj fascinant și rar întâlnit.

PUBLICITATE
SURSĂfoto: Facebook / Georgia Georgeta, Satya Graha, Durea Danut; video: Facebook / Petrosanu Bogdan