Evenimentele ce vor avea loc în bisericile din Neamț în săptămâna 21 – 27 iulie

Mitropolia Moldovei a transmis lista evenimentelor ce vor avea loc și vor fi organizate în săptămâna care urmează de centrele de cult din județul Neamț.

Luni, 22 iulie

  • La aproximativ 30 de kilometri de oraşul Târgu Neamţ, pe drumul național ce duce spre Girov, Piatra-Neamț, Roman, la 2,5 kilometri de comuna Țibucani, într-o minunată poiană înconjurată de păduri se păstrează o nestemată aşezare monahală încrustată pentru veşnicie în diadema vestitelor focare de credinţă şi spiritualitate românească ale judeţului Neamţ: Schitul „Sfânta Maria Magdalena” – Țibucani, care aparţine de Mănăstirea Secu. Schitul îşi prăznuieşte în această zi hramul, prilej pentru care Sfânta Liturghie va fi săvârşită de Preasfinţitul Părinte Nichifor Botoșăneanul.
  • În perioada 22-25 iulie are loc Tabăra de la Nemţişor – ediţia a XV-a, organizată de Departamentul Misiune pentru Tineret al Arhiepiscopiei Iașilor, eveniment la care participă peste 500 de tineri din judeţele Iaşi, Botoşani şi Neamţ. Programul ediţiei din acest an a Taberei de la Nemţişor va cuprinde: Sfânta Liturghie arhierească, o conferință principală cu Preasfințitul Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, dialog cu Preasfințitul Macarie, Episcop al românilor ortodocși din Europa de Nord, dialog cu arhim. Nicodim Petre, stareţul Mănăstirii Bucium, sesiuni tematice de discuție pe grupe, concert cu „Fetele din Botoșani”, foc de tabără, activități sportive, drumeție, seară de film, concert susținut de tineri şi o seară de folk. Responsabil eveniment: pr. Ioan Puiu – 0740.857.327.
PUBLICITATE