Eugen Țapu-Nazare (PNL): De ce-l ține în brațe Marcel Ciolacu pe Alexandru Rafila?

 

Sincer, nu înțeleg de ce ministrul Alexandru Rafila nu a fost demis de la Ministerul Sănătății. Sigur, mai simplu ar fi ca însuși domnul Rafila să dea dovadă de onoare și să-și scrie singur demisia.  În absența acestui gest, premierul Marcel Ciolacu ar trebui să ia decizia radicală, firească de a-l demite. De ce nu o face?

Nu discutăm doar de cazul cutremurător de la Sf. Pantelimon, picătura care a umplut paharul după ce, inițial, Ministerul Sănătății nu a constatat nicio neregulă, dar s-a grăbit să ceară demisia șefilor spitalului, după decizia procurorilor. Adică mai întâi domnul Rafila a băgat gunoiul sub preș, punct.

Iar exemplele managementului defectuos al domnului Alexandru Rafila pot continua, vorbim de o panoplie întreagă: infecții în spitale, pacienți abandonați, crize ale medicamentelor vitale, deficit de personal medical etc, un adevărat dezastru!

În altă ordine de idei, locuitorilor din județul Neamț domnul Rafila ar trebui să le spună de ce atât de mult așteptatul Spital Județean, cel finanțat prin PNRR, are un statut incert. De altfel, la o interpelare pe care i-am adresat-o cu ceva timp în urmă pe această temă, a binevoit să răspundă după … patru luni, fie din aroganță și dispreț, fie pentru că nu avea ce să spună concret.

Cu toate aceste eșecuri, domnul Alexandru Rafila rămâne ministru al Sănătății, cu sprijinul și complicitatea lui Marcel Ciolacu. De ce?

Eugen Țapu-Nazare,
Președintele Comisie de antreprenoriat și turism din Senat

PUBLICITATE