Elev din Piatra-Neamț, selectat în lotul României pentru Olimpiada Internațională de Astronomie

Trei elevi de la Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra-Neamț au participat la selecția loturilor României pentru olimpiadele internaționale de astronomie și astrofizică, desfășurată la Suceava. Vlad Pătuleanu, unul dintre aceștia, a fost selectat pentru a reprezenta România la Olimpiada Internațională de Astronomie și Științele Spațiului pentru juniori în Kathmandu, Nepal.

„În perioada 6 – 14 iulie 2024 a avut loc la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava selecția loturilor României participante la olimpiadele internaționale de astronomie și astrofizică din anul 2024.

Organizatori au fost: Inspectoratul Școlar Județean Suceava în parteneriat cu Universitatea Ștefan cel Mare, Societatea Științifică Cygnus și Ministerul Educației.

Anul acesta, Colegiul Național Petru Rareș a avut în loturile restrânse 3 elevi: Vlad Pătuleanu și Tudor Ioviță din clasa a VIII-a și David Poenaru din clasa a VII-a.” – au transmis reprezentanții colegiului

După susținerea celor cinci probe, Vlad Pătuleanu a fost selectat în lotul României care va participa la Olimpiada Internațională de Astronomie și Științele Spațiului pentru juniori, ce va avea loc în perioada 3 – 10 octombrie în Kathmandu, Nepal.

„Rezultatele sunt o continuare firească a activităților de performanță în astronomie și astrofizică derulată în ultimii 10 ani la Colegiul Național Petru Rareș de profesorul Grigoruță Oniciuc.

Succes în Nepal pentru o medalie cât mai strălucitoare.” – au mai precizat reprezentanții colegiului Petru Rareș

PUBLICITATE