Drumuri blocate și restricții de circulație în Neamț. Situația la ora 13:00 (8 ianuarie)

Prefectul de Neamț, Adrian Niță, a transmis la ora 13:00, situația drumurilor din județ.

Potrivit acestuia, pe DN 15 D, din cauza viscolului, în zona Dealul Mărului, drumul s-a blocat.

„Sunt TIR-uri neechipate corespunzător care nu pot urca. A fost deblocat o scurtă perioadă de timp dar un TIR l-a blocat din nou. S-a instituit restricție de tonaj pentru vehicule cu masă mai mare de 7,5 tone cu excepția autovehiculelor care asigura intervenția pentru situații de urgență, incepand cu ora 13:00, până la încetarea fenomenelor meteo.” – a spus Niță.

Potrivit acestuia, pe DN 15D, Piatra Neamț – Roman se acționează autofreza. Din cauza viscolului s-au format „cavaleri” de zăpadă. Pe DJ 157J, Hoisești – Negritești, o porțiune de drum aflată in câmp a fost înfundată din cauza viscolului, iar utilajele lucrează la fața locului. Pe DJ 157 Horia – Trifești, sectorul de drum din câmp, circulația este blocată momentan. Utilajele lucrează pentru restabilirea viabilității drumului.

„Astăzi, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Roman, s-a întrunit și a luat următoarele decizii cu privire la desfășurarea traficului pe raza municipiului Roman:

Art.1 Se aprobă închiderea temporară a variantei ocolitoare Roman Est între Cersanit și drumul județean 207A din cauza vizibilității reduse, până la data de 09.01.2024, ora 08.00.

Art.2 Informarea populației privind măsura închiderii temporare a variantei ocolitoare Roman Est se va realiza prin mijloacele mass-media locale.

Art.3 Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al Municipiului Roman va comunica prezenta hotărâre tuturor autorităților și persoanelor interesate.” – a mai spus prefectul de Neamț

PUBLICITATE