Două locuințe din Neamț, afectate de incendii

Două incendii au avut loc în seara zilei de marți, 9 ianuarie, în comunele Păstrăveni și Timișești din județul Neamț, provocând pagube materiale semnificative, dar, din fericire, fără a se înregistra victime.

Primul incendiu a izbucnit la ora 21:41 într-o locuință din comuna Păstrăveni. Echipele de intervenție de la SVSU Păstrăveni și Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț s-au deplasat rapid la fața locului, unde focul se manifesta în interiorul unei camere și la podul casei, cu riscul de a se generaliza.

Toți locatarii au fost evacuați în siguranță. Intervenția a dus la stingerea focului, care a distrus mobilier, materiale textile și obiecte de uz casnic, deteriorând și tavanul camerei.

Cauza incendiului a fost identificată drept jarul căzut din sistemele de încălzire.

Cel de-al doilea incendiu a izbucnit la ora 22:10 în comuna Timișești. Aici, focul se manifesta la acoperișul unei locuințe, iar intervenția echipajelor de la SVSU Timișești și Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț a fost crucială pentru a opri extinderea flăcărilor.

În urma incendiului, acoperișul locuinței, construit din lemn și acoperit cu tablă, a ars pe o suprafață de aproximativ 20 mp.

Cauza probabilă a acestui incendiu a fost coșul de fum deteriorat.

PUBLICITATE