Două incendii într-o comună din Neamț. Unul la o pensiune, celălalt pus intenționat

Două incendii au avut loc în comuna Vânători Neamț în acest weekend. Primul incident a avut loc la coșul de fum al unei pensiuni, iar al doilea, mai grav, la o casă, cu suspiciuni de incendiere intenționată.

Primul incident s-a produs în seara zilei de 27 aprilie 2024, la ora 20:58, când pompierii au fost alertați despre un incendiu la coșul de fum al unei pensiuni.

„În data de 27.04.2024, la ora 20:58, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la coșul de fum al unei pensiuni din comuna Vânători Neamț.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț.

Până la sosirea pompierilor, 8 persoane (4 angajați și 4 turiști) s-au autoevacuat. Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia a ars funinginea din interiorul coșului de fum.

Coșul de fum necuraţat a fost cauza probabilă de producere a incendiului.” – a transmis ISU Neamț

A doua zi, pe 28 aprilie, la ora 16:56, același detașament de pompieri a fost chemat să intervină într-un alt incendiu la o locuință din aceeași comună.

„În data de 28.04.2024, la ora 16:56, pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Vânători Neamț pentru stingerea unui incendiu produs la o casă.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț.

La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajare mare de fum într-o cameră a locuinţei cu posibilități de generalizare. După deblocarea căii de acces, s-a acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars obiecte de mobilier, materiale textile și obiecte de uz casnic aflate în interiorul camerei.

Acțiunea intenționată a fost cauza probabilă de producere a incendiului.” – a mai precizat ISU Neamț

PUBLICITATE