Două incendii într-o comună din Neamț

Două incendii au avut loc ieri și azi-noapte în comuna Vânători-Neamț, primul afectând acoperișul unei case, iar cel de-al doilea devastând o întreagă locuință.

Primul incident a fost raportat la ora 20:24, când pompierii au fost informați despre un incendiu la acoperișul unei case din comuna Vânători-Neamț.

La sosire, echipajele au constatat că incendiul se manifesta în jurul coșului de fum, arderea afectând aproximativ 3 mp din astereală din lemn a acoperișului și 2 mp din peretele locuinței.

Se suspectează că incendiul a fost cauzat de efectul termic necorespunzător datorat amplasării materialelor combustibile prea aproape de sistemele de încălzire.

Cel de-al doilea eveniment a avut loc azi-noapte, la ora 03:02. Pompierii au fost chemați să intervină la un incendiu care a afectat acoperișul unei alte locuințe din aceeași zonă.

Acest incendiu a fost mult mai devastator, cu 250 mp din acoperiș distrus, afectând tavanele, mobilierul și aparatele electrocasnice din interior. Scurtcircuitul electric este considerat cauza probabilă a acestui al doilea incendiu.

Nu au fost raportate victime în urma acestor evenimente, dar pagubele materiale sunt considerabile.

 

PUBLICITATE