Cutremur puternic produs astăzi, 12 iunie, în Turcia. 6,3 grade pe Richter

ACTUALIZARE

Un puternic cutremur cu magnitudinea de 6,3, resimțit la Atena și la Istanbul, a fost înregistrat luni în Marea Egee, în largul coastelor Turciei și Greciei, provocând pagube materiale în special în insula Lesbos, a informat Institutul american de geofizică (USGS), citat de AFP.
Epicentrul cutremurului a fost situat la circa 11 kilometri sud de satul Plomari pe coasta de sud a insulei grecești Lesbos, la o adâncime de 5,7 kilometri, potrivit USGS.
„Mai multe clădiri (…) au fost avariate. Evaluăm în prezent prejudiciul”, a declarat primarul din Plomari pentru postul grecesc TV ERT. – notează Agerpres
Cutremurul a fost resimțit și la Izmir, în vestul Turciei, dar și în unele dintre cartierele din Istanbul.
Potrivit Agenției turce pentru gestionarea situațiilor de urgență (Afad), cutremurul a fost urmat de două replici cu magnitudinea de 4,9.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un cutremur cu magnitudinea de 6,3 a avut loc astăzi, 12 iunie 2017, în vestul Turciei, la o adâncime de aproximativ de 10 kilometri.

Seismul cu magnitudinea de 6,3 a avut loc în largul coastelor de vest ale Turciei, în Marea Egee şi s-a simţit şi în metropola Istanbul, dar şi pe insula grecească Lesbos.

Martorii spun că seismul a durat aproximativ 30 de secunde, iar alimentarea cu electricitate s-a întrerupt în unele zone.

Seismul a avut epicentrul la 85 de kilometri nord-vest de Izmir, la aproximativ 650 de kilometri distanță de București, la 15.28 ora locală, aceeași cu ora României. Potrivit primelor informaţii, a fost urmat de o replică de 4,9 grade și s-au înregistrat unele pagube pe insulele greceşti Lesbos şi Chios. Deocamdată nu există informaţii privind victime.

PUBLICITATE