Curtea Constituțională a României a decis: Laura Codruța Kovesi poate fi revocată

Curtea Constituțională a României a admis sesizarea Guvernului privind decizia de nerevocare din funcție a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, de către președintele Klaus Iohannis. 6 dintre cei 9 judecători ai Curții Constituționale au decis că există conflict constituțional între Președintele României și Guvernul României.

Laura Codruța Kovesi ar fi trebuit revocată de președinte”, a spus Valer Dorneanu, preşedintele CCR

Preşedintele CCR a anunţat că plenul Curţii, cu majoritate de voturi, a admis sesizarea premierului cu privire la acel conflict de competenţă, constatându-se conflict între ministrul Justiţiei şi preşedinte determinat de refuzului şefului statului de a da curs cererii de revocare a şefei DNA.

Conflictul a fost generat de solicitarea ministrului Justiției, Tudorel Toader, de revocare a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, cerere pe care președintele României, Klaus Iohannis, a refuzat-o.

Înainte cu puțin timp ca CCR să anunțe hotărârea luată în acest caz, președintele Klaus Iohannis a precizat că, „indiferent ce va decide curtea, voi astepta decizia, motivatia, voi citi si voi actiona in consecinta”.
Într-o postare pe pagina de Facebook, Ministerul Public anunță că a luat act de decizia CCR și așteaptă motivarea acesteia.

PUBLICITATE