Cum se circulă pe drumurile naționale din zona Moldovei (20 ianuarie)

În acest moment, mai ninge slab în județele Bacău și Suceava (zona de munte), iar carosabilul este majoritar umed, cu sectoare de zăpadă frământată în județele Botoșani și Suceava, la o temperatură a aerului cuprinsă între -4 și 0 grade, anunță Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP)

260 de autoutilaje și peste 3.400 tone de material antiderapant au folosit echipele de deszăpezire ale DRDP Iași pentru a asigura circulația pe drumurile naționale din zona Moldovei în ultimele 12 ore, pe fondul ninsorilor abundente.

În continuare, până la ora 17:00, este în vigoare o informare meteo de precipitații moderate cantitativ și intensificări ale vântului, însoțite de o răcire semnificativă a vremii. (vezi articol AICI)

La nivel național, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează în această dimineață nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită/restricționată ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile sau a vreunui accident rutier.

Sunt precipitații sub formă de ninsoare, izolat cu depunere pe partea carosabilă, fără a fi impuse restricții de tonaj, în județele Argeș, Brașov, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Prahova, Sibiu, Vâlcea. Se acționează cu utilaje de deszăpezire.

Precipitații sub formă de ploaie și lapoviță sunt semnalate în județele Călărași, Constanța și Maramureș (DN 18 pasurile Gutâi și Prislop – condiții de formare a poleiului).

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București – Pitești, A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești și DN 1 Ploiești-Brașov, ninge, cu tronsoane unde zăpada se depune, însă se acționează cu utilaje.

Conducătorii auto sunt sfătuiți ca înainte de a pleca la drum să se informeze cu privire la restricțiile de trafic și la condiţiile meteo din zonele în care urmează să se deplaseze şi să-și echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă!

Adoptați o manieră prudentă de conducere şi să evitați orice manevră riscantă, asigurându-vă constant, pe tot parcursul traseului. Folosiți frâna de motor pentru reducerea vitezei și nu bruscați comenzile autovehiculului, evitând astfel să derapați!

Nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule și permiteți accesul utilajelor de deszăpezire!

PUBLICITATE