Continuă tăierile dubioase: nuc pus la pământ pentru că făcea prea multă umbră!? – FOTO

După ce în anii din urmă am scris despre faptul că multe dintre tăierile de arbori din Piatra-Neamț sunt făcute după bunul plac al celor care conduc destinele orașului, vedem că astăzi aceste practici continuă.

Pe un grup de Facebook din Piatra-Neamț au apărut fotografii cu un nuc doborât la pământ. Cel care a făcut postarea reclamă faptul că deși nucul era sănătos și făcea în continuare fructe, acesta a fost tăiat la inițiativa unui locatar care ar lucra tocmai la Garda de Mediu Neamț și care ar fi deranjat că îi umbrește locuința.

După cum se știe, nucul este o specie protejată de lege și pentru tăierea acestuia sunt necesare mai multe avize. Dar dacă lucrezi la Garda de Mediu, bănuim că acestea pot fi cu ușurință obținute.

Primăria a venit cu un comentariu la postarea cu pricina, susținând că ”Arborele respectiv, la 3 metri deasupra solului (mai exact, în zona schimbării de direcție care se poate vedea în imaginile de mai jos) avea putregai. Exista pericolul să se rupă și să cadă peste trecători sau mașini la următoarea furtună. Înainte de tăiere, au fost obținute avizele de la Direcția Silvică și Direcția Agricolă.”

Justificarea celor de la primărie nu l-au convins pe cel care a făcut postarea cu pricina, acesta urmând să facă plângeri către instituțiile centrale pentru a se demara o anchetă iar cei care au comis un abuz să fie trași la răspundere.

Și dacă tot am vorbit de Garda de Mediu Neamț, să ne amintim de anii din urmă, când această instituție dormea în papuci, în timp ce pe dealul Cozla se deversau cisterne cu ciment umed (vezi aici).

PUBLICITATE