Cod Roșu de ploi în mai multe localități din Neamț, noaptea trecută: intervenții și localități fără curent

Mai multe localități din județul Neamț au fost afectate de ploi torențiale, fiind sub cod roșu de precipitații. Aproape 1.534 de consumatori au rămas fără energie electrică, iar pompierii au intervenit pentru a îndepărta copaci căzuți pe carosabil.

Noaptea trecută, mai multe localități din județul Neamț s-au aflat sub cod roșu de ploi torențiale, fiind emise avertizări RO-ALERT pentru municipiul Piatra-Neamț și comunele Borlești, Piatra Șoimului, Dumbrava Roșie, Pângărați, Tarcău, Tazlău și Dămuc.

Conform avertizărilor, cantitățile de apă au depășit 50 l/mp în anumite zone, iar precipitațiile au continuat până la ora 7:00.

Dimineața, la ora 6:00, Delgaz Grid a raportat că localitățile Piatra-Neamț, Pildești, Hociungi, Averești și Izvoare au fost afectate de întreruperi în alimentarea cu energie electrică. În total, 1.534 de consumatori nu aveau curent electric, echipele lucrând pentru remedierea situației.

De asemenea, pompierii nemțeni au intervenit pentru îndepărtarea unui arbore căzut pe DJ 207C în comuna Valea Ursului, care blocase drumul. O altă intervenție a avut loc în municipiul Roman, pe strada Măgurei, unde o creangă căzută bloca partea carosabilă.

Județul Neamț se află și sub Cod Portocaliu de inundații până la ora 12:00, pe râurile din bazinele hidrografice: Bistrița – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Frumosu (județele: Neamț, Harghita, Bacău), Trotuș – bazin amonte S.H. Ghimeș-Făget și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Ghimeș-Făget – amonte S.H. Vrânceni județele: Neamț, Harghita, Bacău și Covasna)

PUBLICITATE