Cod galben de inundații pe râuri din Neamț (12 septembrie)

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o avertizare cod galben de inundații pentru râuri din județele Neamț și Suceava, valabilă până la ora 12:00. Hidrologii avertizează asupra riscului de viituri rapide și inundații locale din cauza ploilor abundente.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare cod galben de inundații valabilă până la ora 12:00, vizând râurile din județele Neamț și Suceava.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitațiilor înregistrate și prognozate, există risc de scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, care pot genera viituri rapide pe râurile mici și inundații locale.

Zonele vizate de avertizare sunt râurile din bazinele hidrografice Suceava (afluenți aval S.H. Țibeni), Șomuzul Mic, Șomuzul Mare, Moldova (afluenți aval confluență cu râul Moldovița, amonte S.H. Tupilați) și Bistrița (afluenți aval confluență cu râul Bicaz, amonte S.H. Frunzeni).

Riscul de inundații este crescut în bazinele râului Bistrița, în zona Neamț și Suceava.

Pe lângă avertizarea hidrologică, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de ploi pentru întreaga țară, valabilă până la ora 12:00. Meteorologii avertizează că vor cădea ploi însemnate cantitativ, local putând depăși 30-40 l/mp, cu accent pe regiunile de est și nord-est.

PUBLICITATE