Cod galben de furtuni și caniculă în județul Neamț (16 august)

Meteorologii au emis, astăzi, avertizări meteo COD GALBEN de furtuni și caniculă în mai multe județe printre care și Neamț.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 16 august, ora 12 – 16 august, ora 21
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică

În intervalul menționat, în zonele de deal și de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului (viteze la rafală de 50…70km/h), descărcări electrice și izolat vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

Notă: astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 16 august
Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic ridicat

Valul de căldură se va extinde și va cuprinde cea mai mare parte a țării. În nordul Crișanei, Maramureș, Moldova, sud-vestul Dobrogei și local în Transilvania și Muntenia, temperaturile maxime vor fi în general de 34…37 de grade.

Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități. Local minimele nu vor coborî, în general, sub 20 de grade.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 17 august
Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic ridicat

Valul de căldură se va menține în cea mai mare parte a țării. În centrul și nordul Crișanei, Maramureș, Moldova, cea mai mare parte a Transilvaniei și a Munteniei și sud-vestul Dobrogei temperaturile maxime vor fi în general de 34…37 de grade.

Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități. Local minimele vor fi de 18…20 de grade.

Notă: în zilele următoare, valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării.

PUBLICITATE