Ceahlăul Piatra-Neamț primește licența pentru Liga a II-a, în ciuda zvonurilor

Ceahlăul Piatra-Neamț a primit, astăzi, licența pentru a evolua în Liga a II-a, în ciuda anumitor zvonuri care au circulat în spațiul public, zvonuri care ridică mai multe întrebări.

Ceahlăul Piatra-Neamț, echipa care în sezonul recent încheiat a fost foarte aproape de a prinde play-off-ul, a primit licența pentru a participa în ediția 2024-2025 a campionatului Ligii a II-a.

Inițial, clubul nu a obținut certificarea din cauza unor „probleme financiare”, dar acestea au fost contestate și, în cele din urmă, soluționate.

Conform hotărârii Comisiei de Apel pentru acordarea licenței cluburilor, „apelantul a dovedit cu documentele justificative analizate anterior că a achitat toate datoriile restante către jucători înainte de împlinirea termenului până la care se putea formula apelul, respectiv până la data de 14 iunie 2024.”

Comisia a constatat că Ceahlăul îndeplinește cerințele minime pentru admiterea cererii de acordare a certificatului de participare la Campionatul Național Liga a II-a pentru sezonul competițional 2024-2025, hotărând „definitiv și executoriu” acordarea certificatului.

Deși decizia finală a fost favorabilă, situația ridică mai multe întrebări importante:

  • Cine a vrut răul echipei? Dacă se știa că astfel de situații vor apărea, cine ar putea fi interesat să împiedice obținerea licenței?
  • De ce s-a vehiculat că echipa nu va obține licența? De unde au apărut zvonurile că Ceahlăul nu va primi licența, având în vedere că situația financiară a fost clarificată ulterior?
  • De ce nu se voia ca echipa să primească licența? Care ar fi motivele sau interesele din spatele dorinței ca Ceahlăul să nu evolueze în Liga a II-a?
  • Cine își dorea ca Ceahlăul să nu continue în Liga a II-a? Există persoane sau grupuri care ar beneficia de pe urma excluderii echipei din competiție?
PUBLICITATE