Care ar putea fi viitoarele reguli în restaurante, baruri, terase

În contextul în care Guvernul a anunțat de pe 15 mai ridicarea treptată a măsurilor restrictive aplicate pe timpul stării de urgență și trecerea la starea de alertă, reprezentanții industriei HORECA (hoteluri, restaurante, cafenele) au gândit un set de măsuri care să fie aplicate în momentul în care se va permite ridicarea restricțiilor pentru restaurante, cu probabilitate în intervalul 15 mai – 15 iunie 2020 și care vor fi transmise Guvernului.

Astfel, pentru terase integrate unităților publice de alimentație, se va aplica distanța socială între mese de 2 metri, mese de maxim 8 persoane.

Unitatea va găzdui un număr maxim de 200 persoane în același timp, cu măsurile sanitare obligatorii pentru angajați: mască, mănuși, măsurarea temperaturii angajaților la intrarea în tură.

De asemenea, dotarea locațiilor cu dozatoare de gel dezinfectant, igienizarea programată a spațiilor de lucru, instrucțiuni pentru protecția împptriva COVID-19 în fiecare meniu.

Citește mai mult la AICI

PUBLICITATE