Bărbatul prins cu 1380 pachete cu țigări de contrabandă, mai avea încă pe atâtea acasă


Ca urmare a faptului că în dimineața zilei de 10.03.2016, în autoturismul condus de un bărbat de 38 de ani, din Piatra Neamț, au fost găsite 1380 de pachete de țigări susceptibile a proveni din contrabandă, polițiștii au continuat cercetările, efectuând o percheziţie domiciliară la locuinţa bărbatului.

Citește și Prins de polițiști, în timp ce transporta 1380 de pachete de țigări de contrabandă

În urma acestei activități, a fost identificată cantitatea de 1352 pachete de ţigări ( 27.040 ţigarete ), de provenienţă moldovenească, ucraineană sau fără timbru, care ar fi trebuit supusă unui control vamal. Vineri 11.03.2016, bărbatul, bănuit de săvârșirea infracțiunii de contrabandă de țigări, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bicaz cu propunerea de arestare preventivă, față de acesta dispunându-se măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Totodată asupra autoturismului folosit la săvârșirea infracțiunii s-a dispus aplicarea sechestrului asigurator. În total, polițiștii au ridicat în vederea confiscării 2732 de pachete de țigări, respectiv 54640 de țigarete, susceptibile a proveni din contrabandă, urmând ca Direcţia Regională Vamală Iaşi să stabilească prejudiciul cauzat.

PUBLICITATE