Bărbat din Neamț, cu o tumoră cerebrală gigant, salvat de doctorii din Iași (VIDEO)

Un bărbat de 58 de ani din Neamț a fost salvat de o echipă de neurochirurgi la Iași, după o intervenție dificilă pentru extragerea unei tumori cerebrale de 10 cm.

Gheorghe Dogaru, un bărbat în vârstă de 58 de ani din județul Neamț, a fost salvat după o intervenție chirurgicală extrem de complexă la Spitalul de Neurochirurgie Iași.

Bărbatul a fost diagnosticat cu o tumoră cerebrală de 10 cm, o afecțiune care i-a pus viața în pericol.

După ce a fost transferat de la Neamț la Iași, echipa de specialiști în neurochirurgie, condusă de Conf. Univ. Dr. Lucian Eva, a efectuat o operație dificilă, datorită localizării tumorei într-o zonă greu accesibilă a creierului.

Operația a fost un succes, chiar dacă a rămas un mic rest tumoral aderent de nervul optic, care va fi tratat ulterior prin radiochirurgie stereotactică.

Gheorghe a fost profund emoționat de succesul intervenției, exprimându-și recunoștința față de medici și personalul medical care i-au stat alături.

„Să îi dea Dumnezeu sănătate. M-au prins un pic emoțiile. E o minune.
M-a operat domnul doctor Eva și operația a fost reușită. Am fost la spital la Piatra-Neamț prima dată și de acolo m-au trimis aici.

Știind că tehnologia a avansat, nu se mai pune problema. Să îi dea Dumnezeu sănătate. M-au prins un pic emoțiile. Nu sunt descoperiți toți.

Operația a fost perfectă. Aproape perfectă pentru că a fost o zonă unde nu a putut să ajungă, era vascularizația prea mare.

E o minune. Când m-a anunțat că mâine plec acasă, am rămas uimit. Să fie tot așa înainte și să evolueze cu tehnologia. Le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la sănătatea mea.” – a declarat pacientul

Conf. Univ. Dr. Lucian Eva a explicat că intervenția a implicat o rezecție microscopică subtotală, iar probabilitatea de recidivă este relativ scăzută, de aproximativ 15%. Datorită tehnologiei avansate disponibile la Spitalul de Neurochirurgie Iași, controlul local asupra tumorii este aproape de 100%.

„În urma investigațiilor efectuate în Spitalul Județean Neamț s-a descoperit o tumoră de dimensiuni mari localizată la nivelul șanțului olfactiv, intracerebral, ceea ce este cunoscut sub numele de meningiom olfactiv.

Pacientul a ajuns la noi cu sindrom de lob frontal, ușor confuz și destul de dezinhibat din punct de vedere al emoțiilor, cu dureri de cap și lipsa mirosului, adică anosmie.

S-a intervenit chirurgical, s-a făcut o rezecție microscopică subtotală a acestei leziuni, în sensul în care a mai rămas un mic rest care era aderent de nervul optic și chiasma, rest care va fi tratat ulterior în Laboratorul de Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife.

Meningiomul este o tumoră benignă, a fost un meningiom de gradul unu, deci șansele lui de vindecare sunt foarte mari pentru că recidiva în acest caz este undeva de 15%. Prin tehnologia pe care o deținem putem avea un control local aproape de 100% asupra acestor tipuri de tumori.

este bine și va fi externat în perioada următoare și o să își poată relua activitatea normală în ceea ce privește viața profesională și socială.” – a precizat Conf. Univ. Dr. Lucian EVA, manager Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași

PUBLICITATE