Atenție! Avalanșă pe Ceahlău. Avertismentul salvamontiștilor (FOTO)

Atenție! Pericol de avalanșă pe masivul Ceahlău, transmis salvamontiștii nemțeni.

Salvamont Neamț transmite că s-a confirmat diagnoza straturilor de zapadă efectuată de specialiștii din cadrul serviciului acum aproximativ zece zile.

Atât pe fețele estice cât și pe cele de N și NV încă de sâmbăta trecută s-au produs avalanșe iar pe jgheaburile din zona Cabanai Dochia au fost obdervate fisuri adânci în straturile depuse de-a lungul iernii.

In conditiile in care cantitatea de zapada in zona superioara depaseste 120 cm iar in acumulari 2-3 m, considaram pericolul producerii de noi avalanse de gradul 5/5 .

Raman relativ sigure traseele Jgheabul cu Hotare, Curmatura Lutul Rosu (cu probleme la iesirea in golul alpin) si Durau – Fantanele – Vf. Toaca – Dochia cu probleme la traversarea Jgheabului Mare. RESTUL TRASEELEOR RAMAN INCHISE !!! – spun salvamontișrii

La acesta ora in Masivul Ceahlau continua sa ninga si vizibilitatea este foarte radusa .

Conform prognozelor va continua să ningă și în următoarele patru zile cu o pauză în ziua de duminică, iar temperaturile minime vor fi de -6 grade în zona Stațiunii Durău și -10 grade la Vf. Toaca.

Mai jos, FOTO cu avalansa care a intersectat un traseu turistic.
Nu este de mari dimensiuni dar suficient cât să te arunce în zona de pereților din imediata apropiere cu consecințe extrem de grave. – mai spune Salvamont Neamț

PUBLICITATE