Apți de muncă, dar prinși la cerșit în Piatra-Neamț

Poliția Locală din Piatra-Neamț a desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea cerșetoriei, vizând zonele centrale și comerciale ale orașului și îndrumând șase persoane care practicau cerșetoria dar erau apte de muncă să părăsească zona.

„Mai multe echipaje de ordine publică au fost implicate într-o acțiune pe linie specifică privind prevenirea și combatrea cerșetoriei, vineri, 26 ianuarie 2024.

Au fost vizate locurile cunoscute ca fiind frecventate de persoanele care apelează la mila publică, cum ar fi zona centrală a municipiului Piatra Neamț, parcările supermaketurilor, Piața Centrală.

Astfel, au fost depistate 6 persoane care deși erau apte de muncă, cereau bani trecătorilor sau celor ce-și făceau cumpărături în diverse spații comerciale sau magazine alimentare. Respectivii cetățeni, marea lor majoritate proveniți din localitățile limitrofe au fost legitimați și mai apoi îndrumați să părăsească zona, nu înainte de a fi avertizați cu privire la respectarea Legii 61/1991, art. 2, lit. 3.” – a transmis Poliția Locală

De asemenea, o femeie din Republica Moldova, rezidentă în Piatra-Neamț, a fost identificată cerșind la un supermarket, iar pentru ea au fost întocmite documente necesare implicării Direcției de Asistență Socială Piatra Neamț pentru măsuri sociale adecvate.

„Pentru eradicarea acestui fenomen, le reamintim cetățenilor că dându-le bani celor ce apelează la mila publică nu fac decât să-i încurajeze și să-i determine să refuze munca onestă, de care marea lor majoritate sunt apți.

Mai mult, aceștia sunt luați în evidențele direcțiilor de asistență socială și primesc beneficii financiare în conformitate cu nevoile pe care le au.” – mai spun polițiștii locali

PUBLICITATE