Angajat al Spitalului Județean Neamț, salvat de medicii din Suceava după un AVC

Un angajat al Spitalului Județean Neamț, care a suferit un accident vascular cerebral (AVC), a reușit să fie salvat de medicii de la Spitalul Județean Suceava.

Potrivit reprezentanților spitalului din județul Suceava, miercuri, 17 mai, un angajat al Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț a fost transferat la unitatea medicală din județul vecin după ce a suferit un accident vascular cerebral ischemic acut in timpul orelor de serviciu.

Este un exemplu relevant pentru colaborarea dintre două unități medicale mari din Nord-Estul țării.

Pentru acest pacient s-a inițiat tromboliza la Spitalul Județean Piatra-Neamț, iar în continuare, la Spitalul Județean Suceava, s-a efectuat tratamentul endovascular (trombaspirație), în compartimentul de Radiologie Intervențională.

Pacientul a fost internat inițial pe secția ATI (12 ore) fiind ulterior transferat pe secția de Neurologie, cu evoluție favorabilă, intervenția precoce în acest caz fiind esențială pentru recuperarea deficitelor neurologice”, a declarat dr. Daniela Neagu, medic șef secție Neurologie în cadrul Spitalului Județean de Urgență Suceava.

Echipa medicală implicată a fost formată din dr. Ioana Boarescu – medic neurolog, dr. Creteanu Mihai Jr., dr. Husar Alexandra și medicul rezident Gabriel Mircea – medici radiologi intervenționiști și dr. Titieni Denisa – medic ATI.

Echipa medicala a secției de Neurologie a Spitalului Județean Suceava a primit, în acest an, din partea Organizației Europene de Stroke, premiul Angels ”Platinum ”, un premiu onorific, pentru a recompensa munca depusa și îngrijirile excelente în domeniul Accidentului Vascular Cerebral.

PUBLICITATE