Alegeri fără incidente grave în Neamț – 34 de sesizări în ziua votului

În județul Neamț, procesul electoral s-a desfășurat fără incidente grave, cu 34 de sesizări privind posibile infracțiuni sau contravenții. Efectivele MAI au asigurat intervenția operativă și au aplicat 9 sancțiuni contravenționale și 14 avertismente.

În urma analizei realizate la nivelul județului Neamț cu privire la modul de îndeplinire a misiunilor desfășurate în contextul alegerilor europarlamentare și locale, vă pot confirma că atât în timpul orelor de votare, cât și pe parcursul nopții, după închiderea secțiilor de vot, a fost menținut același climat normal de siguranță și legalitate care a caracterizat întreaga perioadă electorală, fără să fie înregistrate incidente grave pe zona de ordine publică.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne, din județul Neamț, au asigurat intervenția operativă la toate sesizările privind nerespectarea legii, acționând cu obiectivitate și profesionalism în fiecare situație, indiferent de persoanele implicate.

În ziua alegerilor au fost sesizare 34 de posibile infracțiuni sau contravenții legate de procesul electoral, 20 dintre acestea în mediul rural și 14 în mediul urban. 11 dintre acestea nu s-au confirmat, deci aproximativ 32% la acest moment, iar o sesizare este în curs de verificare.

Cele mai multe sesizări au fost înregistrate în municipiul Roman (5 sesizări), municipiul Piatra-Neamț (4 sesizări) și orașul Roznov (cu 3 sesizări) și localitățile Dragomireși și Negrești (cu câte 2 sesizări).

La nivelul județului Neamț au fost întocmite dosare penale pentru cercetarea a 3 posibile infracțiuni.

De asemenea, au fost aplicate 9 sancțiuni contraveționale, în valoare de 6.300 de  lei și 14 avertismente.

În cadrul acțiunilor desfășurate în trafic în ziua votului, au fost verificate peste 350 de persoane cu aproximativ 140 de vehicule, fiind aplicate 154 de sancțiuni contravenționale și constatată o infracțiune.

Menționăm că efectivele MAI din județul Neamț asigură în continuare măsurile de protecție la 7 secții de vot.

Datorită bunei organizări și a mobilizării exemplare, structurile Ministerului Afacerilor Interne din județul Neamț și-au îndeplinit obiectivul principal de a asigura desfășurarea acestor alegeri în condiții de siguranță pentru ca cetățenii să-și poată exercita liber dreptul constituțional la vot.

„Mulțumim tuturor efectivelor implicate care și-au îndeplinit cu profesionalism misiunile pe parcursul perioadei electorale, și în special în ziua alegerilor.

În același timp, apreciem responsabilitatea competitorilor electorali și a cetățenilor care au respectat cadrul legal privitor la alegeri.”

PUBLICITATE