Alain Delon, starul cinematografiei franceze, a murit la vârsta de 88 de ani

Alain Delon, starul incontestabil al cinematografiei franceze, a murit la vârsta de 88 de ani, în casa sa din Douchy, înconjurat de familie. Actorul, care a suferit un accident vascular cerebral în 2019 și suferea de limfom, a fost sub tutela familiei sale în ultimele luni ale vieții.

Alain Delon, starul emblematic al cinematografiei franceze, a murit la vârsta de 88 de ani, a anunțat duminică dimineață familia sa într-o declarație comună pentru AFP.

Actorul s-a stins din viață în liniște, în casa sa din Douchy, fiind înconjurat de cei trei copii ai săi, Alain Fabien, Anouchka și Anthony, precum și de câinele său, Loubo. Familia a solicitat respectarea intimității în această perioadă de doliu extrem de dureroasă.

Delon, care a fascinat și divizat publicul de-a lungul unei cariere strălucite, a suferit un accident vascular cerebral în 2019 și fusese diagnosticat cu limfom. În ultimele luni, starea sa de sănătate a fost un subiect de tensiune în familia sa, având în vedere conflictul dintre copiii săi legat de ultimele sale dorințe și îngrijirea sa medicală. Deși inițial se afla sub protecție judiciară, în aprilie măsura a fost transformată în tutelă consolidată, ceea ce însemna că Delon nu mai putea decide singur asupra gestionării bunurilor și finanțelor sale.

De mai multe luni, familia actorului se afla în conflict privind starea sa de sănătate și dorințele sale finale, Anthony, fiul cel mare, acuzând-o pe sora sa, Anouchka, că i-a ascuns tatălui lor gravitatea situației și a încercat să-l mute în Elveția, în ciuda dorinței lui Delon de a rămâne în Douchy, Franța, pentru ultimele sale zile.

Alain Delon va rămâne în amintirea publicului ca un titan al cinematografiei franceze, lăsând în urmă o moștenire culturală de neuitat.

PUBLICITATE