Acoperișul unei case și anexele gospodărești distruse de incendiu în Agapia (FOTO)

Un incendiu puternic a izbucnit ieri, 1 septembrie, în comuna Agapia, satul Săcălușești, distrugând acoperișul unei case și mai multe anexe gospodărești. Proprietara, o femeie de 80 de ani, a suferit un atac de panică și a fost asistată medical de echipajul SMURD.

La ora 20:00, pompierii au fost alertați pentru a interveni în comuna Agapia, satul Săcălușești, unde un incendiu izbucnise într-o gospodărie.

La fața locului au fost mobilizate forțe și mijloace de intervenție de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Agapia și Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț, inclusiv trei autospeciale de stingere, o motopompă transportabilă și o ambulanță SMURD.

La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta generalizat, afectând acoperișul casei și anexele gospodărești, care includeau o bucătărie de vară și un adăpost pentru animale.

„Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars: acoperișul locuinței pe o suprafață de 200 mp, bucătăria de vară cu suprafața de 20 mp, adăpostul pentru animale cu suprafața de 60 mp, tâmplăria din lemn aferentă ferestrelor de la locuință, aparate electrocasnice, materiale textile și bunuri de uz casnic și 4 tone lemne de foc.” – a transmis ISU Neamț

Proprietara gospodăriei, o femeie de 80 de ani, a suferit un atac de panică din cauza incendiului și a fost asistată medical de echipajul SMURD prezent la fața locului.

Conform primelor concluzii ale anchetei, cauza probabilă a incendiului a fost jarul căzut din sistemele de încălzire sau gătit.

PUBLICITATE