Accident grav la limita județelor Neamț și Iași, în zona Castelul de Apă

Un grav accident rutier a avut loc astăzi, 16 noiembrie, în jurul orei 11:00, pe E85, la limita dintre județele Iași și Neamț (în zona Castelul de Apă).

Potrivit primelor informații transmise de ISU și Poliție, ar fi vorba despre o coliziune între 2 autoturisme, cu 3 persoane implicate, dintre care 2 persoane sunt încarcerate, iar una este inconştientă.

„În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau trei persoane.
Pompierii au intervenit și au descarcerat cele două persoane.

Cele două victime descarcerate (un bărbat si o femeie) se aflau în același autoturism. Acestea au fost preluate de echipajele SMURD TIM și SAJ Iași. Una dintre victime este inconștientă.” – a transmis ISU Neamț

Potrivit polițiștilor, traficul rutier în zonă este blocat și a fost solicitată și intervenția unui elicopter.

ACTUALIZARE (ora 12:00) – ISU Neamț:

„La ora 10:47 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe DN 28 (E 583) la limita dintre județele Neamț și Iași (zona Castelul de Apă).
La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de Pompieri Roman, SAJ Roman, Detașamentul de Pompieri Târgu Frumos și SAJ Târgu Frumos.

În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau trei persoane. Două persoane au rămas încarcerate într-unul din autoturisme.

Pompierii au acționat pentru descarcerarea celor două victime, un bărbat de 62 de ani și o femeie de 59 de ani. Bărbatul, cu multiple traumatisme a fost preluat de un echipaj SAJ și transportat la CPU Roman.

Femeia în stare de inconștiență a fost preluată de echipajul SMURD TIM și transportată la CPU Roman.

Celălalt conducător auto, un bărbat de 53 de ani, a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului, refuzând transportul la spital.

Concomitent cu acțiunile pentru descarcerare și acordarea asistenței medicale, pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor.”

ACTUALIZARE:

Potrivit IPJ Neamț, din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit faptul că în timp ce un bărbat în vârstă de 53 de ani, din județul Iași, ar fi condus un autoturism, pe DN 28, în afara localității Săbăoani, ar fi intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat, de 61 de ani, din județul Iași, care ar fi efectuat o manevră de întoarcere încălcând marcajul longitudinal dublu continuu.

„În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea conducătorului auto, în vârstă de 61 de ani și a unei pasagere, în vârstă de 59 de ani, din același autoturism.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.” – a transmis Poliția Neamț

PUBLICITATE