A încercat să o înșele prin metoda “Câștigare de premii”, însă nu a reușit

Sâmbătă, în jurul orei 10.00 polițiștii din cadrul Postului de Poliţie Săvineşti, au fost sesizaţi imediat de către o femeie de 28 de ani, din localitate despre faptul că la aceeaşi dată orele 09.40 a fost contactată telefonic de o persoană necunoscută care i-a solicitat să încarce mai multe cartele telefonice.
În urma verificărilor s-a stabilit faptul că la data de 19.09.2015, orele 09.40 femeia a fost contactată pe telefonul mobil de un bărbat care s-a prezentat ca fiind un angajat al unei societăți de telefonie mobilă și care a anunţat-o că în urma unei tombole organizate femeia este câştigătoarea unui premiu în valoare de 10.000 euro. Fapt pentru care i-a solicitat reclamantei să depună suma de 2500 lei pentru o fundaţie de întrajutorare și pentru a putea intra în posesia premiului. Persoana vătămată i-a comunicat bărbatului că nu deține acești bani, iar făptuitorul i-a solicitat să achiziţioneze un număr de cinci cartele telefonice Pre-Pay, a căror coduri să le comunice telefonic, moment în care femeia a realizat că este o înşelăciune, anunţând lucrătorii de poliţie.
Cercetările în cauză sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la înşelăciune și pentru identificarea autorului.

Comunicat al Poliției Neamț

PUBLICITATE