A fost cea mai călduroasă zi din acest an. S-au înregistrat 38 de grade la Neamț

România a fost acoperită de o „cupolă de foc” astăzi, 28 august, când temperaturile au fost extrem de ridicate în majoritatea regiunilor.

În județul Neamț s-au înregistrat cele mai ridicate temperaturi din acest an, termometrele ajungând până la 38 de grade (temperatura maximă).

În ceea ce privește temperaturile resimțite, astăzi, 28 august, la ora 15:00, s-au înregistrat 41 de grade în zona de est a județului (zona municipiului Roman) și 40 de grade în zona orașelor Piatra-Neamț și Târgu-Neamț.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), cele mai ridicate valori în județul nostru au fost de:

  • Piatra-Neamț: 36,4 grade Celsius
  • Roman: 38 grade Celsius
  • Târgu-Neamț: 36,4 grade Celsius
  • Toaca (Ceahlău): 23,6 grade Celsius

Temperatura maximă (intervalul 6:00 – 18:00)

Temperatura resimțită (ora 15:00)

„Temperatura resimțită este o măsură subiectivă a modului în care este percepută temperatura aerului. Formula matematică a fost dezvoltată în cadrul ANM în baza studiilor și în acord cu metodologiile complexe existente în domeniul biometerologiei și corelează următorii parametri meteorologici înregistrați oral la stațiile meteorologice: temperatura aerului la 2 m, gradul de acoperire cu nori al cerului, fenomenele meteorologice, umezeala relativă a aerului la 2 m, viteza vântului la 10 m – medie și la rafală și radiația UV efectivă” – potrivit ANM

PUBLICITATE