IPJ Neamț: Acţiune de prevenire a delincvenţei juvenile la Liceul Tehnologic Special Ştefan cel Mare

Poliţiştii Secţiei 6 Ştefan Cel Mare au desfăşurat o acţiune în scopul  prevenirii delincvenţei juvenile, dar şi a fenomenului de absenteism şcolar în rândul elevilor de la Liceul Tehnologic Special Ştefan cel Mare.

La data de 10 mai a.c., poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Ştefan cel Mare s-au deplasat la Liceul Tehnologic Special Ştefan cel Mare, unde au susţinut activităţi de prevenire a delincvenţei juvenile, dar şi a fenomenului de abandon şi absenteism şcolar.

Aici, 16 poliţişti din structurile operative au desfăşurat şedinţele de instruire în scopul prevenirii infracţionalităţii incidente minorilor, în faţa a 96 de elevi, fiind prezente şi 14 cadre didactice.

Elevii au fost instruiţi în vederea prevenirii infracţionalităţii juvenile, a victimizării minorilor şi în vederea preîntâmpinării unor fapte antisociale.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, scopul fiind acela de reducere a gradului absenteism şcolar, în subsidiar urmărindu-se reducerea riscului infracţional şi victimal al minorilor.

PUBLICITATE