Neamț: Durere fără margini în satul în care vor fi înmormântate cele trei victime ale criminalului din Braşov

În satul Totoieşti, din judeţul Neamţ, se fac ultimele pregătiri pentru înmormântarea Monicăi şi a celor doi copii ai ei, toţi trei victime ale criminalului Florin Mircea Buliga. Crima a avut loc în noaptea de luni spre marţi. A doua zi, bărbatul s-a prezentat la Poliţie şi a anunţat că şi-a ucis familia şi a trimis-o „către o lume mai bună”.

Trupurile celor trei vor fi duse joi seara în comuna Tupilaţi, din judeţul Neamţ, pentru a fi înmormântate vineri în localitatea natală.

Vineri, la 11.00 este înmormântarea. Ei s-au născut, au copilărit în Piatra Neamţ şi au plecat apoi direct la Braşov. Părinţii ei s-au retras la ţară, la Totoieşti, în comuna Tupilaţi când au ieşit la pensie. Sunt nişte oameni deosebiţi, nişte caractere deosebite. Dacă aş fi avut aşa toţi cetăţenii din comună, ar fi raiul pe pământ. Au o situaţie bună, nu au cerut ajutorul primăriei. Noi am fost la cimitir, am verificat, se sapă groapa. E jale! Săracul tatăl ei plânge în curte, ţipă de durere, nu mai poate, nu mai are copilul, nepoţii. Ce a avut acel bărbat cu copiii lui, cu soţia? Eu nu concep idei din astea, este răutatea din om, nu se explică. A mers el la mănăstire, care religie din lumea asta te învaţă să-ţi omori soţia şi copiii? Nu există aşa ceva! O minte diabolică. Să nu ai oleacă de conştiinţă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Petru Gherghel, primarul comunei Tupilaţi.

Soţii Vasile şi Viorica Munteanu (părinţii Monicăi Buliga) s-au stabilit în această localitate în urmă cu circa opt ani, după ce s-au pensionat, iar acum îşi vor conduce pe ultimul drum fiica şi pe cei doi nepoţi care aveau 18 şi 13 ani.

Marţi, pe 27 martie, pe la ora 12.00, eram chiar la familia Munteanu, cu agheazma mare, aşa cum este rânduiala în Postul Paştelui şi chiar discutam cu ei. Îmi spuneau că îi aşteptau pe fată şi pe nepoţi să-i viziteze de sărbătorile de Paşte, şi erau tare fericiţi. (…) E prima dată în 17 ani de când am fost numit aici preot când va trebui să oficiez o slujbă de înmormântare pentru trei răposaţi o dată. Va fi durere mare, şi, de ce am înţeles vor fi prezenţi cunoscuţi de-ai familiei din toată ţara. – a povestit Ilie-Ciprian Tărâţă, preotul paroh de la Biserica Sf. Nicolae, pentru Adevărul

Judecătorii de la Tribunalul din Braşov au dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, în cazul bărbatului cercetat pentru omor calificat. Florin Buliga nu a contestat decizia. El a povestit anchetatorilor că prin aceste fapte ar fi făcut un bine membrilor familiei sale. Aceasta nu este singura afirmaţie şocantă a bărbatului. A fost audiat mai bine de opt ore şi a dat şi alte declaraţii ciudate: „Acum familia mea este bine, înainte nu era“, „Viaţa e rea“, „Aşa le-am salvat sufletele“. În timpul audierilor Florin Buliga a mai făcut referire de mai multe ori la „teoria îngerilor“ şi la „expasiunea conştiinţei“.

Vezi și Criminalul care şi-a ucis copiii şi soţia fusese condamnat de Judecătoria Piatra-Neamț. Vezi povestea crimei

PUBLICITATE