Ambulanța Neamț: 2 morți și 3 răniți în urma accidentelor rutiere din acest weekend

În perioada 8 decembrie 2017, ora 07:00 – 11 decembrie  2017, ora 07:00, s-au înregistrat următoarele cazuri  deosebite:

08.12.2017, ora 16:03, Pluton – Pipirig, accident rutier cu o victimă sex masculin, 53 ani, diagnostic: TCC prin accident rutier, etilism acut declarativ, preluat de un echipaj cu asistent medical şi predat la CPU a Sp. Orăşenesc  Tg.Neamţ; din CPU a fost transferat la UPU a Sp. Judeţean de Urgenţă P.Neamţ;

08.12.2017, ora 18:42, Zăneşti – Piatra Neamţ, accident rutier cu o victimă, necunoscut (n.r. – bărbat de 61 de ani, din Podoleni), diagnostic: decedat, leziuni incompatibile cu viata, rămas la locul solicitării; (vezi articolul – AICI)

10.12.2017, ora 07:30, Bicaz, accident rutier cu o victimă, 11 ani, diagnostic: contuzie şold stâng prin accident rutier, preluată de un echipaj cu asistent medical şi predată la CPU a Sp. Orăşenesc Bicaz; din CPU a fost transferată la UPU a Sp. Judeţean de Urgenţă P.Neamţ;

10.12.2017, ora 08:48, Girov – P.Neamţ, accident rutier cu 2 victime:
– victimă sex masculin, 43 ani, diagnostic: TCC acut prin accident rtuier, otoragie, traumatism coloană cervicală şi traumatism toracic, preluat de un echipaj cu asistent medical şi predat la UPU a Sp.Judeţean de Urgenţă P.Neamţ;
– victimă sex masculin, 29 ani, diagnostic: SCR în curs de resuscitare, preluat de echipajul TIM şi predat la UPU a Sp.Judeţean de Urgenţă P.Neamţ; (n.r. – La UPU, tânărul a decedat) (vezi articolul – AICI)

Tot în acest weekend, echipajele SAJ Neamț au intervenit:
– sâmbătă, în jurul orei 23:10 la Hol (Pâncești), pentru o un bărbat de 20 de ani cu multiple plăgi înjunghiate hemitorace stâng anterior (precordial) şi hemitorace posterior, preluat de un echipaj cu asistent medical şi predat la CPU a Sp. Municipal Roman;(vezi articolul – AICI)
– duminică, în jurul orei 15:50, la Crăcăoani, pentru un bărbat de 80 de ani cu intoxicaţie voluntară cu organofosforice, preluat de un echipaj cu asistent medical şi predat la CPU a Sp. Orpşenesc Tg.Neamţ

Recomandari preventive pentru o siguranță în trafic:

Poliţiştii recomandă conducătorilor de vehicule să circule cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, să evite depăşirile riscante, în special când se circulă în coloană.

Nu porniți la drum fără să verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți, echipați-vă autovehiculul pentru circulaţia în condiţii de iarnă şi respectați semnificaţia indicatoarelor şi îndrumările agenţilor de circulaţie.

Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei

Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă bătătorită sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!

Conducătorii auto începători să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere nedorite. Aceştia, dacă vor opta pentru plecarea la drum, trebuie să respecte cu stricteţe prevederile legale pentru conducători auto cu mai puţin de un an practică, a căror viteză maximă admisă în afara localităţilor trebuie să fie cu 20 Km/h mai mică.

Toţi ocupanţii autovehiculelor trebuie să utilizeze centura de siguranţă!

Respectați indicaţiile agenţilor de circulaţie, în cazul unui blocaj în trafic sau în condițiile restricţionării temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum!

PUBLICITATE