Cum va fi vremea în noiembrie. ANM: Temperaturi cum nu au fost în ultimele decenii

Noiembrie nu va fi o lună foarte friguroasă, temperaturile pot ajunge la peste 15 grade, iar iarna își intră în drepturi din luna ianuarie, potrivit meteorologilor. 

De marți, vremea este într-un proces de ameliorare. Precipitațiile vor fi mai puține, iar vântul va slăbi în intensitate. Diminețile vor fi foarte răcoroase. În depresiuni e posibil ca temperatura să scadă sub minus 5 grade.

Vestea bună este că pe parcursul următoarelor zile, vor fi temperaturi din ce în ce mai ridicate. Pe partea de sud a țării noastre, este posibil ca luna noiembrie să aibă o temperatură medie peste normele climatologice, mai cald decât a fost în ultimele decenii – în medie, temperaturi de peste 15 grade. După 3 noiembrie sunt așteptate schimbări ale climei. Iarna cu manifestările cele mai severe va fi în lunile ianuarie și februarie„, a spus Florinela Georgescu, director executiv ANM, potrivit stiri.tvr.ro

Conform prognozei valabile pentru intervalul noiembrie 2017 – ianuarie 2018, publicată de Administrația Națională de Meteorologie, în noiembrie, temperaturile medii vor avea valori peste normalul climatologic în sud, sud-est și local în vest și apropiate de normal în celelalte regiuni, în condițiile în care media multianuală a lunii este de 3,8 grade Celsius. ANM estimează valori medii de temperatură de până la 8 grade Celsius în Dobrogea, de până la 7 grade în Muntenia, Oltenia, Crișana, respectiv de până la 5 grade în Moldova.

În ceea ce privește nivelul precipitațiilor, meteorologii estimează cantități totale lunare excedentare în cea mai mare parte a țării, exceptând areale restrânse din vest și sud, unde vor fi apropiate de mediile multianuale, de 41,5 litri/mp.

PUBLICITATE