Când vor fi alegeri parțiale în Neamț și ce localități își vor alege primarul

Premierul Sorin Grindeanu a anunțat, joi seară, la Sinaia, că în cursul săptămânii viitoare va fi adoptată o hotărâre de guvern privind organizarea de alegeri parțiale în data de 11 iunie.

„Legat de alegeri, săptămâna viitoare vom da hotărâre de guvern. Noi o să propunem și o să adoptăm în ședința de guvern data de 11 iunie pentru alegerile în localitățile unde primarii au devenit parlamentari sau sunt vacante locurile”, a precizat premierul Grindeanu

La nivel național sunt 32 de localităţi (comune şi oraşe) aflate în această situaţie.

În județul Neamț, patru localități vor avea alegeri anticipate: municipiul Roman și comunele Bălțătești, Pipirig și Agapia. Dacă la Roman, postul de primar a rămas vacant după ce Laurențiu Leoreanu, a decis să rămână deputat, în celelalte 3 comune, primarii și-au pierdut mandatul în urma unor situații de incompatibilitate (vezi articol – AICI), sau a condamnărilor decise de instanțe (vezi articol – AICI)

O altă localitate din județul Neamț ar putea avea alegeri în iunie. Petrică Șchiopu, primarul comunei Bârgăuani, a pierdut definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate (pentru conflict de interese). Astfel, încetarea mandatului de primar la Bârgăoani va veni imediat ce sentința va ajunge la Prefectura Neamț.

PUBLICITATE