„Eu Codez” Piatra-Neamț, pe prima treaptă a podiumului la competiția internațională World Robot Olympiad din Puerto Rico

Clubul de robotică Eu Codez din Piatra-Neamț a participat la competiția internațională World Robot Olympiad din Puerto Rico, unde echipa MESHWATCH a obținut locul I și premiul Best Robot Solution. Evenimentul a reunit echipe din 40 de țări, iar echipa românească a impresionat cu soluțiile inovatoare prezentate.

Clubul de robotică Eu Codez din Piatra-Neamț a înregistrat un succes impresionant la competiția internațională World Robot Olympiad Puerto Rico, desfășurată în perioada 1-3 octombrie 2024. Echipa MESHWATCH, formată din Alexia Apetri (clasa a IX-a), Andreea Crețu (clasa a IX-a) și Mario Bucur (clasa a X-a), alături de mentorul lor Cornel Ciurezu, a reprezentat nu doar România, ci și Europa, fiind singura echipă europeană din competiție.

Competiția World Robot Olympiad este un eveniment anual de prestigiu, care reunește echipe din întreaga lume pentru a rezolva provocări tehnologice și robotice. Anul acesta, tema competiției a fost legată de găsirea unor soluții inovatoare pentru a ajuta oamenii afectați de dezastre naturale.

Eu Codez a participat la etapa națională din România, desfășurată pe 15 iunie la Universitatea Politehnica București, calificând două echipe la etapele internaționale: MESHWATCH, pentru finala mică din Puerto Rico, și DR.INKABLE, care va concura în finala mare din Turcia, la Izmir, în perioada 28-30 noiembrie 2024.

Echipa MESHWATCH a impresionat juriul internațional la Puerto Rico, obținând locul I la categoria Future Innovators – senior și câștigând premiul juriului pentru Best Robot Solution. Competiția a reunit echipe din 40 de țări, majoritatea din America și Asia, iar tinerii români au reușit să se distingă prin creativitatea și complexitatea soluției lor inovative.

Acest succes remarcabil este o mândrie nu doar pentru clubul Eu Codez și Piatra-Neamț, ci și pentru întreaga Românie, demonstrând nivelul înalt de pregătire al tinerilor noștri în domeniul roboticii.

Următoarea provocare va fi pentru echipa DR.INKABLE, formată din Maria Iliescu, Matei Bozga și Andrei Albu, care va participa la finala mare din Turcia, la Izmir, între 28 și 30 noiembrie. Le urăm mult succes în continuare!

Felicitări echipelor și mentorilor pentru performanțele de excepție!

PUBLICITATE