Senatorul PNL Neamț Eugen Țapu-Nazare, reacție dură la decizia CCR privind invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă

Senatorul PNL Neamț, Eugen Țapu-Nazare, a reacționat vehement la decizia Curții Constituționale a României (CCR) de a invalida candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale.

Într-o postare publică, Țapu-Nazare a calificat hotărârea CCR drept „un atac frontal la democrație”, subliniind că motivele invocate de Curte sunt „puerile și inventate”. El a acuzat Partidul Social Democrat (PSD) de manipularea situației, numindu-l „sforarul din umbră”.

„Ziua în care democrația este amputată! Fan Diana Șoșoacă? Niciodată. Ne despart multe. Dar este cetățean român, ales europarlamentar. Decizia CCR de a-i interzice candidatura la președinția României este un atac frontal la democrație”, a declarat senatorul.

Deși critică invalidarea candidaturii, Țapu-Nazare este convins că această decizie nu va afecta șansele PNL la alegeri. El și-a exprimat încrederea că Nicolae Ciucă, liderul PNL, va câștiga în fața lui Marcel Ciolacu în turul II al alegerilor prezidențiale.

„Pe 8 decembrie vom avea de ales între Ciolacu și Ciucă. Iar viitorul președinte va fi Nicolae Ciucă”, a adăugat Țapu-Nazare, subliniind că decizia CCR va coagula dreapta românească în jurul PNL.

Mai jos, mesajul senatorului PNL Neamț:

„Ziua în care democrația este amputată!

Fan Diana Șoșoacă? Niciodată. Ne despart multe. Dar este cetățean român, ales europarlamentar. Decizia CCR de a-i interzice candidatura la președenția României este un atac frontal la democrație. Motivele sunt puerile, inventate. Sforarul din umbră este PSD.

Chiar și așa, am toată convingerea că tot Nicolae Ionel Ciucă îl va învinge pe Marcel Ciolacu în turul II. Pe principiul ”ce nu te doboară te face mai puternic”, dreapta românească se va coagula în jurul PNL, tocmai datorită (nu ”din cauza”) acestei decizii.

Așadar, pe 8 decembrie vom avea de ales între Ciolacu și Ciucă. Iar viitorul președinte va fi Nicolae Ciucă.”

PUBLICITATE