Activități ilegale de dezmembrări auto într-o localitate din Neamț

Polițiștii și comisarii Gărzii de Mediu Neamț au descoperit un spațiu neautorizat de dezmembrări auto în localitatea Urecheni. Aproximativ 100 de caroserii și deșeuri periculoase au fost găsite pe o suprafață de 4.000 m.p.

„La data de 02 octombrie a.c., polițiști din cadrul S.A.E.S.P. Neamț, S.I.C.E. Neamț și S.I.C. Neamț, împreună cu comisari ai Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Neamț au depistat, în localitatea Urecheni, un spațiu neautorizat în care se efectuau  activități de  dezmembrare a autovehiculelor scoase din uz, în afara unei forme legale de organizare.

Astfel, pe o suprafață de aproximativ 4.000 m.p. au fost identificate 100 caroserii de autovehicule, întregi sau aflate în diferite stadii de dezmembrare, componente și subansamble auto provenite din dezmembrări și pete caracteristice infiltrării în sol a substanțelor scurse din sistemele autovehiculelor.” – a transmis Poliția Neamț

De asemenea, pe terenul respectiv au fost găsite recipiente metalice și din plastic care conțineau substanțe transformate în deșeuri.

În total, vorbim de aproximativ 200 tone de deșeuri, care au fost indisponibilizate de polițiști.

„În cauză se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri, poluarea prin evacuarea, în atmosferă sau pe sol, a unor deșeuri ori substanțe periculoase dacă a fost de natură să pună în pericol viața ori sănătatea umană, animală sau vegetală și eliminarea deșeurilor în afara spațiilor autorizate.” – au precizat polițiștii nemțeni

PUBLICITATE