AUR Neamț pierde un membru valoros. Colonelul Gaman, dezgustat de jocurile din AUR

Un nou scandal zguduie filiala AUR Neamț, după demisia colonelului Claudiu Găman, care a acuzat partidul de promovarea intereselor personale și de ignorarea meritocrației. Decizia lui Găman de a părăsi partidul a fost salutată de alți membri care au părăsit filiala și care au condamnat oportunismul din partid.

Filiala AUR Neamț, condusă de deputata Mitrea Dumitrina, se confruntă cu o pierdere importantă după demisia colonelului (r) Claudiu Găman, fost șef în ISU Neamț și unul dintre membrii cei mai competenți și activi ai filialei. Găman, care a fost un actor-cheie în promovarea partidului la nivel local, a decis să se retragă, dezvăluind motivele din spatele deciziei sale.

Într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, Găman a acuzat conducerea partidului de la Neamț că a ignorat valorile fundamentale ale meritocrației și competenței, înlocuindu-le cu „jocuri de interese” și promovând oameni pe criterii de oportunism.

El a subliniat că, deși crede cu tărie în principii precum responsabilitatea, onestitatea și profesionalismul, acestea nu mai sunt respectate în interiorul AUR. În plus a atras atenția că nu va renunța la idealurile sale privind familia, credința și națiunea, dar va continua să le promoveze din afara partidului.

Decizia lui Găman a fost salutată de Loredan Popa, fost președinte al AUR Piatra-Neamț, care a suferit și el din cauza jocurilor de culise din partid. Popa a declarat că AUR a devenit o „cloacă” în care oportuniștii și lingăii au rămas singurii beneficiari ai jocurilor interne, lăsând în urmă oamenii de valoare.

Această demisie ridică noi semne de întrebare cu privire la direcția în care se îndreaptă filiala AUR Neamț, sub conducerea deputatei Mitrea Dumitrina.

După plecarea unor membri importanți și strategici, partidul pare să se confrunte cu o criză de leadership, iar imaginea sa este tot mai afectată de criticile interne și exterioare.

Poate ăsta ar putea fi și un motiv pentru care niciun lider local AUR Neamț nu se află pe panourile electorale ale lui Simion (vezi articol AICI)

În ciuda eforturilor de a se prezenta ca un partid al valorilor tradiționale și al meritocrației, se pare că AUR Neamț a ajuns într-un punct în care interesele personale prevalează asupra competenței și integrității.

Este aceasta o nouă dovadă că meritocrația, atât de mult lăudată de liderul George Simion, rămâne doar un slogan?

PUBLICITATE