Iulian Bulai, dinozaurul politic care vrea un nou mandat de deputat la Neamț

USR s-a născut cu promisiunea de a scăpa România de „dinozaurii” politici, acei politicieni veșnici, care rămân agățați de funcții și beneficii ani de zile. Ironia sorții face ca unul dintre acești dinozauri să fie chiar președintele filialei Neamț a USR, Iulian Bulai, care candidează pentru al treilea mandat de deputat.

Dacă la începutul carierei sale politice milita împotriva eternizării în funcții, Bulai însuși s-a transformat în ceea ce a criticat inițial – un politician care pare să nu mai vrea să renunțe la locul călduț din Parlament, plătit regește din banii contribuabililor.

Supranumit de presa națională „cerșetorul norvegian”, Bulai a intrat în politică promițând să curețe clasa politică de figurile învechite și dăunătoare. Acum, la doar câțiva ani distanță, el însuși se așază pentru a treia oară pe lista electorală, arătând că sloganurile anti-dinozauri nu erau decât vorbe goale.

Această nouă candidatură pune sub semnul întrebării angajamentul lui față de promisiunile făcute și ridică suspiciuni privind adevăratele sale intenții în politică.

Mai mult, sub conducerea sa, USR Neamț a înregistrat un rezultat dezastruos la alegerile locale. Dacă în 2020 partidul obținea două primării, patru consilieri județeni și 9,19% în consiliile locale, în alegerile de anul acesta nu a reușit să câștige nicio primărie, niciun loc în Consiliul Județean și abia a atins 5% în consiliile locale.

În mod normal, după un asemenea eșec, Bulai ar fi trebuit să demisioneze și să lase loc tinerilor din partid care încă mai cred în schimbare.

În schimb, el a ales să își securizeze un nou mandat, dorind să stea 12 ani în bancile parlamentului și continuând să profite de indemnizațiile și pensiile speciale ale parlamentarilor – aceleași pe care USR le critica vehement.

Candidatura lui Iulian Bulai pentru un nou mandat arată o discrepanță tot mai mare între idealurile inițiale ale USR și realitatea practică a partidului, care riscă să devină exact ceea ce a promis să distrugă.

Mai jos, lista candidaților USR Neamț la alegerile parlamentare:

  • Camera Deputaților:
    – Iulian Bulai;
    – Maria Apostol;
    – Alin Buzdugan;
    – Marian Tanasă;
    – Bogdan Ghiță;
    – Vasile Mucenicu;
    – Marius Pușcașu;
    – Răzvan Surdu;
    – Vasile Cosofreț;
    – Mihai-Alexandru Muraru.
  • Senat:
    – Vasile-Manuel Iacob;
    – Gabriel-Cosmin Ancuța;
    – Iuliana Neagu;
    – Claudiu Voicu;
    – Elena-Steluța Preotu.
PUBLICITATE