Zeci de cerșetori depistați în proximitatea bisericilor și magazinelor din Piatra-Neamț (FOTO)

Pe parcursul a două zile, polițiștii locali din Piatra Neamț au sancționat 14 cerșetori care apelau agresiv la mila publică, în special în zonele bisericilor și supermarketurilor. Printre cei depistați se află și o femeie care cerșea cu ajutorul a patru minori.

Mai jos, comunicatul Poliției Locale:

Zeci de cerșetori au fost depistați pe raza municipiului Piatra Neamț, în proximitatea lacașurilor de cult și în parcările supermarketurilor, în cadrul unei acțiuni specifice pentru combaterea și prevenirea faptelor de cerșetorie și menținerea unui climat ordine și liniște publică.

Acțiunea a fost organizată de polițiștii locali de ordine publică împreună cu agenții din cadrul Compartimentului Protecția Mediului și s-a desfășurat pe parcursul a două zile.

S-a avut în vedere depistarea și identificarea persoanelor care apelează în mod repetat la mila publică, în mod special a celor care cerșesc folosindu-se de minori sau chiar minorii, nu puțini la număr, care vin din localitățile limitrofe și solicită agresiv sume de bani celor ce participă la slujbe sau își fac cumpărăturile din diverse supermarketuri din zona gării. 

Astfel, au fost sancționate 14 persoane depistate că apelau la mila publică, fiind apte de muncă.

Acestea au fost sancționate contravențional cu avertismente, pentru încălcarea Legii 61/1991 și au fost îndrumate către localitățile de domiciliu.

De asemenea, în zona bisericii Adormirea Maicii Domnului (Gară) a fost identificată o femeie care solicita agresiv bani de la persoanele prezente la slujbă, folosindu-se de 4 minori.

Aceștia din urmă, împreună cu persoana care-i însoțea au fost conduși la un centru de primire în regim de urgență a minorilor.

S-a încercat predarea lor către autoritățile competente în luarea măsurilor de protecție, însă femeia și cei patru copii au revenit în zona în care au fost depistați că cerșeau. 

Mai mult, pe această cale, solicităm cetățenilor municipiului să renunțe la practica oferirii de bani celor apți de muncă, dar care preferă să apeleze la mila publică. În acest fel se întreține un fenomen greu de gestionat și care provoacă disconfort altor cetățeni.

PUBLICITATE