Laureanțiu Leoreanu – Pensiile militarilor – o prioritate!

Președintele PNL Neamț, Laurențiu Leoreanu, a anunțat că pensiile militarilor și polițiștilor vor beneficia de un prag mai mare de impozitare, de la 2.000 la 3.000 de lei, începând cu 1 octombrie. De asemenea, a fost depus un nou proiect de lege pentru actualizarea pensiilor militare, cu obiectivul de a-l adopta până la Ziua Armatei.

Laurențiu Leoreanu, președintele PNL Neamț, a anunțat că pensiile militarilor și polițiștilor reprezintă o prioritate pentru Partidul Național Liberal, cu mai multe inițiative legislative în curs de adoptare.

Prima dintre acestea este o Ordonanță de Urgență solicitată de președintele PNL, Nicolae Ciucă, care vizează ridicarea pragului de impozitare pentru pensiile militarilor și polițiștilor de la 2.000 la 3.000 de lei, efectele urmând să se producă începând cu 1 octombrie 2024.

„În primul rând, trebuie să remarc implicarea domnului Nicolae Ciucă, președintele PNL, care i-a solicitat ministrului finanțelor, liberalul Marcel Boloș, promovarea unei Ordonanțe de Urgență prin care și pensiile militarilor și polițiștilor să beneficieze de ridicarea pragului de impozitare, de la 2000 la 3000 de lei. Această ordonanță urmează să producă efecte de la 1 octombrie. Iată o primă veste bună.” – a transmis Laurențiu Leoreanu

De asemenea, Leoreanu a menționat că a inițiat un amendament la proiectul de lege 262/2024, care prevede actualizarea soldei de grad pentru militarii aflați în retragere sau în rezervă, raportată la personalul activ.

„Totodată, domnul Nicolae Ciucă a susținut actualizarea soldei de grad pentru militarii aflați în retragere sau în rezervă, raportată la personalul activ. În acest sens, am inițiat, în sesiunea parlamentară precedentă, un amendament la proiectul de lege 262/2024, care să soluționeze această problemă. Amendamentul a trecut cu unanimitate prin Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă națională din Camera Deputaților, pe care o prezidez, iar acum se află la Comisia de Buget Finanțe.” – a mai spus deputatul

Pentru a accelera adoptarea acestor măsuri și a evita eventualele neconstituționalități, Leoreanu, împreună cu alți lideri liberali, a depus un nou proiect de lege care completează Legea 223/2015 privind pensiile militare de stat.

„Totusi, pentru a asigura reușita și rapiditatea acestei inițiative, precum și evitarea plasării intr-o zonă de neconstituționalitate, în urma consultărilor cu domnul președinte Nicolae Ciucă, alături de colegii parlamentari liberali cu responsabilitate în domeniu, pe parcursul zilei de ieri, am venit în fața reprezentanților asociaților militarilor aflați în rezervă și în retragere cu un nou proiect de lege, pe care l-am semnat și depus cu solicitarea de a fi dezbătut prin procedură de urgență, astfel încât să fie adoptat până pe 25 octombrie, Ziua Armatei României. Vorbim despre o completare a legii 223/2015, privind pensiile militare de stat, vizând actualizarea pensiilor concomitent cu majorarea soldelor militare.” – a punctat Leoreanu

Acesta a mulțumit colegilor din PNL pentru sprijinul acordat în promovarea acestei reforme importante pentru pensionarii din sistemul național de apărare, ordine publică și siguranță națională, subliniind implicarea unor lideri precum Daniel Fenechiu, Gabriel Andronache, Nicoleta Pauliuc, Cristian Niculescu Țâgârlaș și Virgil Guran.

„Le mulțumesc colegilor care au înțeles și sprijină această reformă a pensiilor militare, atât de așteptată de pensionarii din sistemul național de apărare, ordine publică și siguranță națională, iar aici vreau să amintesc pe Daniel Fenechiu – liderul grupului PNL din Senat, Gabriel Andronache – liderul grupului deputaților PNL, Nicoleta Pauliuc – președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă națională din Senat, Cristian Niculescu Țâgârlaș, președintele Comisiei juridice a Senatului și Virgil Guran, vicepreședinte al Senatului României.” – a mai precizat șeful PNL Neamț

PUBLICITATE