Militarii din Neamț câștigă titlul de „Cea mai bună grupă de infanterie” la etapa pe divizie

Militarii Batalionului 634 Infanterie „Mareșal Józef Piłsudski” din Neamț au câștigat competiția „Cea mai bună grupă de infanterie” la etapa pe divizie organizată la Dej. Urmează etapa organizată de Statul Major al Forțelor Terestre.

Săptămâna trecută, în garnizoana Dej, s-a desfășurat competiția „Cea mai bună grupă de infanterie”, etapa pe divizie, la care au participat mai multe batalioane de infanterie din țară. Batalionul 634 Infanterie „Mareșal Józef Piłsudski” din Neamț a câștigat locul I, confirmându-și statutul de cea mai bună grupă la această etapă a concursului.

Competiția a implicat parcurgerea unui traseu de aproximativ 10 km cu diverse obstacole și situații tactice, menite să testeze abilitățile militarilor în orientare, deplasare după hartă, trecerea peste pista cu obstacole de tip CISM și tragerea cu armamentul de infanterie. Scopul concursului a fost evaluarea capacităților tactice și fizice ale militarilor.

Premierea a avut loc pe platoul Batalionului 811 Infanterie „Dej”, gazda concursului, în prezența colonelului Ioan Orban, reprezentant al Diviziei 4 Infanterie „Gemina”. Pe locul al doilea s-au clasat militarii Batalionului 811 Infanterie „Dej”, iar locul al treilea a fost ocupat de Batalionul 812 Infanterie „Bistrița”.

Competiția continuă cu etapa națională, organizată de Statul Major al Forțelor Terestre, unde militarii din Neamț vor concura cu cele mai bune grupe de infanterie din țară.

PUBLICITATE