Evenimentul „Marea Mișcare” din Piatra-Neamț amendat de jandarmi pentru tulburarea liniștii publice

Evenimentul „Marea Mișcare”, care are loc în acest weekend la Piatra-Neamț, a fost amendat de jandarmi pentru tulburarea liniștii publice. Mai mulți locuitori s-au plâns de muzica puternică, iar organizatorii au primit o amendă de 1.500 lei.

Evenimentul „Marea Mișcare”, care se desfășoară în acest weekend la Baza Hipică din Piatra-Neamț, a fost sancționat de jandarmi, iar mai mulți locuitori ai orașului s-au plâns de zgomotul puternic.

Potrivit acestora, muzica s-a auzit din diverse zone ale orașului până la ora 1:00 noaptea, iar pe rețelele de socializare au apărut numeroase reclamații.

Au fost și apeluri la Poliția Locală, iar reprezentanții IPJ Neamț ne-au declarat că s-a sunat și la „112”, dar că cei de la Jandarmerie ar fi trebuit să asigure măsurile de ordine.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Neamț susține că nu au fost apeluri la „112” și că s-a dat un avertisment și o amendă de 1.500 de lei.

„În data de 06.09.2024, jandarmii au asigurat măsurile de ordine la evenimentul Marea Mișcare, organizat în Baza Hipică, din municipiul Piatra Neamț.

Ca urmare a nerespectării dispozițiilor legale privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, în ceea ce privește orele de desfășurare a manifestării publice, jandarmii nemțeni s-au autosesizat și au aplicat două sancțiuni contravenționale organizatorului, respectiv un avertisment, conform art. 26, lit. B din Legea 60/1991 și o amendă conform art.2, pct. 26 din Legea 61/1991, în valoare totală de 1.500 lei .” – ne-a transmis purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Neamț.

Evenimentul continuă și în zilele următoare, iar locuitorii se așteaptă la alte posibile nopți zgomotoase.

PUBLICITATE