Continuă seria de incendii de vegetație uscată în Neamț: alte zeci de hectare arse

Forțele ISU Neamț au intervenit și ieri pentru stingerea mai multor incendii de vegetație uscată în județul Neamț. Incendiile au afectat șase locații, cele mai mari pagube fiind înregistrate în Piatra-Neamț, unde 20 de hectare de vegetație uscată au fost distruse.

Primul incendiu a fost raportat la ora 09:53, în comuna Dumbrava Roșie, unde aproximativ 4000 mp de vegetație uscată au fost mistuiți de flăcări. La scurt timp, la ora 12:26, un al doilea incendiu a izbucnit tot în comuna Dumbrava Roșie, afectând o suprafață de 5000 mp.

Cel mai mare incendiu a avut loc la ora 15:55, în anexa Văleni din municipiul Piatra-Neamț, unde flăcările au cuprins aproximativ 20 de hectare de vegetație uscată. Pompierii au acționat rapid pentru a limita extinderea incendiului, dar pagubele au fost semnificative.

La ora 17:45, pompierii au intervenit în satul Siliștea din comuna Români, unde vegetația uscată a ars pe o suprafață de aproximativ 100 mp. Ulterior, la ora 19:07, pompierii din municipiul Roman au fost solicitați pe strada Islazului, unde un incendiu de vegetație uscată a distrus aproximativ 4000 mp.

Ultima intervenție a avut loc la ora 20:35, tot în municipiul Roman, pe strada Vișinilor, unde au ars aproximativ 100 mp de vegetație uscată și 200 kg de deșeuri menajere.

Potrivit ISU Neamț, cauza probabilă a acestor incendii a fost utilizarea focului deschis în spații necontrolate.

PUBLICITATE